Home » Geval » Business matching in de Sino-Nederlandse luchtvaartindustrie


Address

Cruquiusweg 111a

1019 AG Amsterdam

The Netherlands

Telephone:

+31 20 4680 987

+31 654 363 978


发展
Consultancy共赢

Service 合作 Communication

中国项目InvestEU投资

Xiamen Holland House商业

创新China Projects

荷兰中国 欧中市长论坛

专业Business-Matching

咨询 欧盟中国城镇化伙伴项目

商务对接Market research


Business matching in de Sino-Nederlandse luchtvaartindustrie

De Nederland Aerospace Group is de Nederlandse luchtvaartindustrie brancheorganisatie op de wereldmarkt. In NAG zijn bedrijven verenigd die excelleren in onderwijs, R&D, engineering, productie, MRO en de bijbehorende ondersteunende functies.
NAG wil Nederlandse luchtvaartindustrie in China bevorderen, en een business support structuur opzetten in China. De Chinese luchtvaartindustrie is snel aan het veranderen, en bouwt zijn eigen straalvliegtuigen sinds 2010. Debetrekkingen tussen staatsbedrijven, particuliere ondernemingen, en tussen de verschillende militaire productie gebieden en industriële kernen zijn traditioneel nogal ingewikkeld, maar het is zeker een veelbelovende markt.


Uitdaging

Nederlandse luchtvaartindustrie was niet te doen een branding of promotie in de Chinese luchtvaartsector. De Chinese ontbrak een helder inzicht in de capaciteit van de Nederlandse luchtvaartindustrie. De Chinese bedrijven zijn enorm en in handenvan de overheid, het produceren voornamelijk voor de militairen. Nederlandse aerospace bedrijven zijn kleine tot middelgrote, produceren voor de civiele ruimtevaart.


Resultaat

EuSino was in staat om belangstelling te initiëren tussende Chinezen en de Nederlanders, en om onderhandelingen te starten voor de oprichting van een Aero-Sino-platform. Een delegatie met NAG leden bracht eenbezoek aan China, en de follow-up is nog in volle gang.
Communicatie kanalen werden opgezet tussen de Nederlandse en Chinese luchtvaartindustrie. Concepten voor een meer structurele samenwerking zijn gemaakt. Als gevolg van een nieuw partnerschap tussen CAIB en NAG werd een vestiging geopend in Xi'an. NAG is nu verbonden met AVIC, COMAC, IBCA en AIC, de 4 belangrijkste spelers van de Chinese vliegtuig industrie.