Home » Geval » Xi'an Aircraft Corporation (XAC) Europese R & D Center


Address

Cruquiusweg 111a

1019 AG Amsterdam

The Netherlands

Telephone:

+31 20 4680 987

+31 654 363 978


发展
Consultancy共赢

Service 合作 Communication

中国项目InvestEU投资

Xiamen Holland House商业

创新China Projects

荷兰中国 欧中市长论坛

专业Business-Matching

咨询 欧盟中国城镇化伙伴项目

商务对接Market research


Xi'an Aircraft Corporation (XAC) Europese R & D Center

De stad Delft is de partnerstad van Xi'an. Chinese Aerospace Industry (AVIC) heeft twee-derde van haar capaciteit gevestigd in Xi'an. In Delft is het Kenniscentrum Center for European Aersopace (NIVR) gevestigd, een technische universiteit met internationale onderzoeks afdelingen (zoals TNO Space). Bovendien staat de regio bekend om verschillende ruimtevaart fabrikanten en onderzoekscentra(zoals ESTEC).


Uitdaging

XAC wilde een R& D-centrum in de EU vestigen. In China was er niet veel bekend over de rijke diversiteit en de hoge kwaliteit van de Nederlandse bedrijven in de luchtvaartindustrie. Beide industrie centra waren op zoek naar mogelijkheden om samen te werken en de overdracht van technologie, onderzoek en onderwijs te stimuleren. Nederlandse bedrijven uit de luchtvaartindustrie van West-Holland hebben zich succesvol gemanifesteerd om investeringen aan te trekken. Het burgerluchtvaartuig van het type 'Xinzhou' is het belangrijkste product van XAC/ AVIC.


Resultaat

Stichting EuSino ontwikkelde een concept voor het Delft - Xi'an Aerospace Co-Development Platform. EuSino zal fungeren als platform coördinator en operator. AVIC heeft nu een beter begrip van de Nederlandse luchtvaartindustrie. Twee delegaties gingen naar Xi'an voor een ontmoeting met XAC en vertegenwoordigers van de lokale overheid. InHolland Delft en NWPU (North Western Polytechnic University, Xi'an) hebben een samenwerkingsverband opgezet voor de uitwisseling van promovendi.